dimecres, 28 de maig de 2008

Una volta musical per Berlin

D'aquí 10 dies marxo a Berlin amb els de 4rt d'ESO, així que he volgut posar-vos algunes obres musicals relacionades d'alguna manera o altra amb la ciutat.

Per exemple, una simfonia de Beethoven interpretada per la filarmònica de Berlin, una de les millors orquestres del món. En aquesta versió estan dirigits per Herebert von Karajan, un dels directors d'orquestra més famosos i amb una personalitat gairebé mítica en el món de la música clàssica. He triat Beethoven perquè el vam conèixer bastant a fons a través de la pel·lícula.Passem de Beethoven als anys 30 del s. XX. Una de les meves pel·lícules preferides és "Cabaret" de Bob Fosse. Està basada en el llibre "Adéu a Berlin", un recull de tres històries que es van barrejar en fer el guió de la versió cinematogràfica.
En aquest fragment veiem el caràcter internacional, bohemi i "cutre" dels cabarets d'aquella època. També hi ha un "cameo": es veu un pla amb la imatge d'un quadre d'Otto Dix, aviam si el trobeu.

Recentment hem pogut veure la versió teatral en castellà a Barcelona.

I també recentement, vam veure a Barcelona, a la diva alemanya dels 80: Nina Hagen, que amb la seva rebeldia, actitud, canvis de pentinat i tècnica vocal extraordinària (era cantant d'òpera) va inspirar a una generació de solistes femenines com Madonna.
Aquí apareix cantant una cançó molt famosa de Marlene Dietriech, relacionada amb la II guerra mundial: Lilly MarleneArribem als 90 de la mà del grup irlandès U2, que van publicar "Achtung Baby" arran de la caiguda del mur de Berlin. Va ser el meu primer CD: me'l va regalar el meu cosí pel meu aniversari!!I de la dècada dels 2000', què? deveu pensar.
Doncs això dic jo, aviam si m'ajudeu en la selecció de la música berlinesa d'avui en dia. Sabeu qui és Miss Kittin, o Ellen Allien? S'accepten peticions.

1 comentari:

no u encertaras ha dit...

anna del 2000 pots posar musica house o tecno